malaysia logo se
 
phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

  Malaysia Experten

phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

 

Malaysia Experten phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

Stad, Djungel & Bad

* Året-runt resa *

Är du ute efter stadsliv, vacker natur, och sandstränder på en och samma semester? Då är detta resmål perfekt för dig! 14 dagar, 12 n
ätter - från SEK 21,995


På denna resa börjar vi med ett kort besök i huvudstaden Kuala Lumpur som är en av Sydostasiens största och mest spännande städer. Turen går därifrån genom landet till världens äldsta regnskog Taman Negara. Här kommer vi att stanna i 3 dagar för att uppleva en storslagen natur och vistelse i regnskogen. Från Taman Negara går resan vidare till Cameron Highlands som ligger på 1545 meters höjd  där vi kommer att få en inblick i livet på teplantager i högländerna. I detta område får vi möjlighet att gå på långa promenader, cykla eller bara koppla av i den svala temperaturen. Vi avslutar resan med en välförtjänt strand vistelse  på ön Langkawi,en skärgård av 104 öar i Andaman sjön cirka 30 km utanför fastlandet i  nordvästra Malaysia och endast fyra av öarna är bebodda.

Begroffert

DAG 1: RESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

DAG 1: RESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

Vi flyger från Stockholm till Kuala Lumpur via antingen Dubai, Doha eller Singapore. Det är möjligt att stanna till i en av dessa städer. Vid ankomsten i Kuala Lumpur kommer vi att välkomnas av vår engelsktalande representant som varmt välkomnar oss till huvudstaden Kuala Lumpur som har lite av allt att erbjuda. Härifrån kör vi till Hotel Novotel där vi ska tillbringa 3 nätter och uppleva en av Asiens mest intressanta städer.
DAG 2- 4: KUALA LUMPUR

DAG 2- 4: KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur är känd för världens högsta tvillingtorn och för att vara en mångkulturell stad där indiska- och buddhistiska tempel står sida vid sida med kyrkor och moskéer i skön harmoni. Vi har ordnat en sightseeing, för att få en översikt över staden och dess sevärdheter. Här kommer vi att höra historien om hur staden grundades av 87 kinesiska gruvarbetare på en liten lerig flodstrand för bara 150 år sedan, för att idag vara en av jordens intressantaste städer med en mängd shoppingmöjligheter.

DAG 5: KUALA LUMPUR – TAMAN NEGARA

Idag börjar vi djungel äventyren! Vi kör till en liten by som heter Jerantut via Genting Sempah. Vi stannar för att njuta av en lokal lunch runt 12:00 tiden och sen fortsätter turen till Kuala Tembeling, en stad i Pahang nära Taman Negaras nationalpark. Härifrån tar vi en ‘long boat’ till Kuala Tahan där vi anländer på eftermiddagen (båtturen varar i ungefär 3 timmar). Vi använder kvällen för att koppla av efter en lång dags resa. Vi äter en god middag på Taman Negara Resort och får höra om vad som kan upplevas på den 4343 km2 stora nationalparken. För den som önskar finns det även möjlighet att följa med på en nattsafari för att uppleva dom nattaktiva djuren!

Se videon från Taman Negara!

DAG 6: TAMAN NEGARA

DAG 6: TAMAN NEGARA

Efter frukost börjar vi vår upptäcktsfärd genom djungeln. Vi går upp för smala stigar mot Teresik Hill för att få uppleva utsikten över hela regnskogen och se det högsta berget på den Malaysiska halvön, Mount Tahan, som når 2178 meter över havet. Du går på hängbroar som hänger 30 meter hög upp och har en total längd av 480 meter. Det är en helt annan känsla att uppleva djunglen härifran än när man går nere på marken. Vi äter lunch på restaurang Seri Mutiara, det är en utomhus restaurang där matupplevelsen på restaurangen förstärks av den friska vinden och ljudet av fågelsång, olika ljud från insekter och ibland gibbon apornas rop. Efter lunch seglar vi uppför floden till Lata Berkoh, känd för sina vattenfall. Båtturen i sig är en unik upplevelse. Du kan be kaptenen att stänga av motorn (på väg tillbaka bara) och njut av ljud och sevärdheter i djungeln. För ni som tycker om att fiska, finns goda möjligheter att göra det eller bada och njuta av den fantastiska och färgglada flora och fauna. På eftermiddagen reser vi tillbaka till vår resort, där vi äter middag och tar en väl förtjänt paus innan nästa dags äventyr.
DAG 7: TAMAN NEGARA - CAMERON HIGHLANDS

DAG 7: TAMAN NEGARA - CAMERON HIGHLANDS

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och ger oss iväg till Cameron Highlands. Här öppnar sig en storslagen natur, grönt landskap med teplantager och grönsaksodlingar. Efter ankomsten till hotellet och när vi har checkat in kommer vi med vår privata guide besöka teplantager och den kända tefabriken. Cameron Highlands ligger i 1545 meters höjd och om du vill kan du klättra upp till platån! Vi checkar in på hotellet, därefter har vi kvällen till vårt förfogande.
DAG 8: CAMERON HIGHLANDS

DAG 8: CAMERON HIGHLANDS

Vi har hela dagen till vårt förfogande, det finns gott om möjligheter att gå på tur och utforska området.
DAG 9: CAMERON HIGHLANDS - LANGKAWI

DAG 9: CAMERON HIGHLANDS - LANGKAWI

Efter frukosten börjar vår resa till nästa och den sista destinationen Langkawi. Avresa från Cameron Highlands mot KLCC flygplats i Kuala Lumpur - en resa på ca 5 timmar.
DAG 10 -14: LANGKAWI

DAG 10 -14: LANGKAWI

Langkawi ligger i nordvästra Malaysia. Ön består av omkring 100 öar med långa sandstränder, många vattenaktiviteter, underbar natur, små byar och shopping. Med en stor koncentration av taxfree-butiker som säljer efterfrågade varor som cigaretter, sprit, choklad, parfymer till köksredskap är Langkawi utan tvekan ett shoppingparadis. Vi har de kommande fyra nätter till vårt förfogande, det finns gott om möjligheter att gå på tur och utforska området. Prata gärna med oss för idéer och förslag!
DAG 16: HEMRESA

DAG 16: HEMRESA

Avresa från Langkawi på efter middagen för en kort flygresa till Kuala Lumpur. Vi checkar in 3 timmar innan avgången mot Sverige/ Stockholm.

DAGSPROGRAM & PRIS

Resväg:

Dag 1- 2: Avresa från Sverige till Kuala Lumpur

Dag 3: Kuala Lumpur

Dag 4: Kuala Lumpur - Taman Negara

Dag 5: Taman Negara

Dag 6: Taman Negara - Cameron Highlands

Dag 7: Cameron Highlands

Dag 8: Cameron Highlands - Langkawi

Dag 8 - 13: Langkawi

Dag 14: Hemresa

Resan ingår:
 • Flyg tur och retur Sverige - Kuala Lumpur
 • 2 inrikesflyg
 • 2 nätter på Hotel Novotel i Kuala Lumpur
 • 2 nätter på Mutiara Teman Negara Resort i Taman Negara
 • 2 nätter på Cameron Highlands Resort i Cameron Highlands
 • 6 nätter på Meritus Pelangi Beach Resort i Langkawi
 • Transfer till Cameron Highlands,           Langkawi och Kuala Lumpur
 • Frukost på alla hotell (eller helpension)
 • Bidrag till garanti och flygplatsskatter

Ingår ej:

 • Reseförsäkring och sjukdom
 • Enkelrumstillägg
 • Eventuella extra aktiviteter / utflykter
 • Drycker
 • Ytterligare måltider
 • Dricks till lokala guider och chaufförer
 • Allt som inte nämns i "Resan ingår"
Från  SEK 21,995
*Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

 


Skicka en förfrågan så hjälper vi dig med ett erbjudande!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er dagen efter. Det går förstås även bra att ringa upp oss eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. for att boka eller få veta mer om din drömresa.

Vi lämnar aldrig ut era uppgifter utan att fråga först.Powered by BreezingForms