malaysia logo se
 
phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

  Malaysia Experten

phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

 

Malaysia Experten phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

Georgetown & Langkawi

Den perfekta resan for dig som vill kombinera kultur, stad och strand på din semester på 14 dagar, 12 nätter - från SEK 26,995

Denna resa börjar med en vistelse i Kuala Lumpur, bland annat känd för att vara en mångkulturell stad och omfattar tre av Asiens äldsta civilisationer - Malaysiska, Indiska och Kinesiska.Kuala Lumpur har världens  högsta tvillingtorn, ett shopping paradis, stor spridning av prisvärda varor och tjänster, lokala produkter, exotiska hantverk, internationellt kända märken och massor av andra lokala aktiviteter! Härefter fortsätter resan till Penang som också är känt som " The Pearl of the Orient" den plats där du kan kombinera stad, strand och landsbygd.  Här i Georgetown, Penangs huvudstad finns en hel del kultur upplevelser och nära till vackra  stränder och även en del obebodda  små öar.  De öarna kan man bara komma till med båt.

Det sista stoppet på resan är en vistelse i Meritus Pelangi Beach Resort & Spa, en fem stjärnig familj resort som ligger längst ner vid den vita sandstranden i den berömda Cenang Beach i Langkawi. Begroffert

 

 

DAG 1: RESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

DAG 1: RESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

DAGSPROGRAM
Dag 1-2: Avresa från Sverige till Kuala Lumpur
Dag 3-4: Kuala Lumpur
Dag 5: Kuala Lumpur- Penang
Dag 5-8: Penang
Dag 9: Penang- Langkawi
Dag 9- 13: Langkawi
Dag 14: Hemresa

Vi flyger från Stockholm till Kuala Lumpur via antingen Dubai, Doha eller Singapore. Det är möjligt att stanna till i en av dessa städer. Vid ankomsten i Kuala Lumpur kommer vi att välkomnas av vår engelsktalande representant som varmt välkomnar oss till huvudstaden Kuala Lumpur som har lite av allt att erbjuda. Härifrån kör vi till Hotel Novotel där vi ska tillbringa 3 nätter och uppleva en av Asiens mest intressanta städer.
DAG 3 - 4: KUALA LUMPUR

DAG 3 - 4: KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur är känd för världens högsta tvillingtorn och för att vara en mångkulturell stad där indiska- och buddhistiska tempel står sida vid sida med kyrkor och moskéer i skön harmoni. Vi har ordnat en sightseeing, för att få en översikt över staden och dess sevärdheter. Här kommer vi att höra historien om hur staden grundades av 87 kinesiska gruvarbetare på en liten lerig flodstrand för bara 150 år sedan, för att idag vara en av jordens intressantaste städer med en mängd shoppingmöjligheter.
DAG 5: KUALA LUMPUR – PENANG

DAG 5: KUALA LUMPUR – PENANG

Vi checkar ut från hotellet, säger adjö till Kuala Lumpur och beger oss till KLCC flygplats där vi flyger till Penang, ön i västra Malaysia. Resan tar cirka en timme. Efter vi har checkat in på vårt hotell har vi eftermiddagen och kvällen till vårt förfogande. Övernattning på ett 4* stjärnigt cityhotell.
DAG 5 - 8: PENANG

DAG 5 - 8: PENANG

Penangs huvudstad Georgetown som är med på UNESCOs världsarvslista har en fascinerande historia och sevärdheter som går tillbaka till kolonialtiden. Penang ligger på Malaysiskas halvön västra kust och trafiken till och från Asien passerar Penang. Runt ön är det livlig trafik av handels fartyg.Penang hör till en av världens bästa matdestinationer. I George Town hittar du många restauranger och barer men dock är Penang mest känt för sina "Hawker food" (gatumat). Vissa av matstånden har öppet 24 timmar och du kommer att hitta rätter, smaker och ingredienser som du aldrig har smakat förut! Maten är dessutom en genväg för att få kontakt med lokalbefolkningen, fråga efter deras favoritrestaurang så är samtalet i gång. Att så gott som alla pratar flytande engelska gör förstås äventyret ännu roligare.
DAG 7 - 8: PENANG

DAG 7 - 8: PENANG

Några av de huvudattraktioner är bland annat Little India och Chinatown - atmosfären på båda de här ställerna känns mer äkta än på många andra platser, tiden känns som om den har stått stilla! National parker, fina och lugna stränder, hinduiska och buddiska tempel och moskéer. Det finns möjligheter för dagsutflykter och utflykter till öar i närheten av Penang som man bara kan komma till med båt, prata gärna med oss för idéer och förslag! Beredd dig på att få alla dina fem sinnen förhöjda i denna charmiga ö och njut av den intensiva kulturella upplevelsen som bara Penang har att erbjuda, en verklig unik upplevelse.
DAG 9: PENANG - LANGKAWI

DAG 9: PENANG - LANGKAWI

Vi checkar ut från hotellet, ger oss i väg till flygplatsen där vi tar en kort flygtur till ön Langkawi.
DAG 9 - 11: LANGKAWI

DAG 9 - 11: LANGKAWI

Ordet "Langkawi" betyder "rödbrun örn" på malaysiska och i hamnen ligger Eagle Square eller Dataran Lang som är öns stoltaste landmärke med en gigantisk staty av en örn som huvudattraktion.I juni 2007 blev skärgården på Langkawi deklarerat som Sydostasiens första UNESCOs världsarvs Geopark. Skilda områden som mangroveträsk och regnskogar, sandstens berg, grottor och rev samexistera i överflöd och harmoni. Öarna runt Langkawi är fortfarande nästan orörda. Här finns 99 öar (även om siffrorna stiger till 104 när det är lågvatten) men få är bebodda. De flesta öar har allt som man förknippar med en ö i tropikerna - kokospalmer, vackravita sand stränder, dramatiska klippor och ibland tät regnskog. Vi har de kommande fyra nätter till vårt förfogande, det finns gott om möjligheter att gå på tur och utforska området.
DAG 11 - 13: LANGKAWI

DAG 11 - 13: LANGKAWI

På huvudön Langkawi är det en tropisk charm och man kan slappna av och tillbakalutad avnjuta de härliga lugnet. För att inte tala om äventyr och oväntade möten - de nyfikna aporna vattenfall, ett undervattensakvarium och en golfbana mitt i djungeln. En av det mest spännande och intressanta upplevelser på Langkawi är en båttur längst mangroveträsk. Här har vi till och med chansen att uppleva Langkawis havsörn när de kämpar för mat under dagens utfodringen och försöker överlista varandra i uppfinningsrikedom för att få den största bit av kakan.
DAG 14: HEMRESA

DAG 14: HEMRESA

Avresa från Langkawi på eftermiddagen för en kort flygtur till Kuala Lumpur. Vi checkar in 3 timmar innan avgången mot Sverige/ Stockholm.
 


 
Från 
SEK 26,995
*Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn 

Resan ingår:

  • Flyg tur och retur Sverige- Kuala     Lumpur
  • 3 nätter på Hotel Novotel i Kuala Lumpur
  • 4 nätter på ett 4* stjärnigt cityhotell.
  • 5 nätter på Meritus Pelangi Beach Resort i Langkawi
  • Transfer tur och retur till Kuala       Lumpur, Penang och Langkawi
  • Frukost på alla hotell (eller helpension)
  • Bidrag till garanti och flygplatsskatter

 


Skicka en förfrågan så hjälper vi dig med ett erbjudande! 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er dagen efter. Det går förstås även bra att ringa upp oss eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. for att boka eller få veta mer om din drömresa.

Vi lämnar aldrig ut era uppgifter utan att fråga först.


Powered by BreezingForms