malaysia logo se
 
phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

  Malaysia Experten

phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

 

Malaysia Experten phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

Melaka & Georgetown

Den perfekta resan för dig som söker en ‘kultur bomb’ med bara en perfekt balans mellan avkoppling och upptäckning på 14 dagar, 12 nätter - från SEK 18,995


Denna resa börjar i Malacca en liten hamnstad  som i 1600 talet var de portugisiska upptäcktsresande första möte med Malaysia. Här går vi i dessa historiska omgivningar, omgiven av gamla byggnader där arkitektur skiljer sig från resten av Malaysia och ta reda på den intressanta historien om Malaysia, dess befolkningen och kolonisatörer. Härifrån är det vidare till Kuala Lumpur - hem till världens högsta tvillingtorn och bland annat ett shopping paradis. Det sista stoppet på resan är Georgetown på ön Penang som också är känt som 'The Pearl of the Orient' den plats där du kan kombinera stad, strand och landsbygd. Denna unika resan kommer att ge dig en fascinerande historisk inblick av hur Malaysia genom åren har präglats av först den kinesiska sedan arabvärlden och till sist den portugisiska , holländska och brittiska kolonialtiden.  Den perfekta resan för dig som söker en ‘kultur bomb’ med bara en perfekt balans mellan avkoppling och upptäckning!

Begroffert

 

DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

Vi flyger från Stockholm till Kuala Lumpur via antingen Dubai, Doha eller Singapore. Det är möjligt att stanna till i en av dessa städer. Vid ankomsten i Kuala Lumpur kommer vi att välkomnas av vår representant och chafför. Härifrån kör vi till Malacca (resan tar en timme) där vi ska tillbringa 3 nätter och uppleva en av Asiens mest intressanta städer.
DAG 2 - 4: MELAKA

DAG 2 - 4: MELAKA

Malacca kallas den mest historiska staden i Malaysia. Detta var den plats där de olika kolonialmakter, hade sin första kontakt med Malaysia, vilket har bidragit till att forma Malaysia till vad det har blivit idag. I Malacca kan man fortfarande hitta välbevarade byggnader och ruinerna av forten från de olika kolonialmakter, som engelska, holländska och portugisiska.Här kan du bland annat besöka Sjöhistoriska museet eller Flora Lamar, som är en kopia av den portugisiska fartyg som sjönk utanför kusten i Malacca medan det var på väg till Portugal. Fokus här är den maritima historien om Malacca och de gyllene åren i Malacca Sultanatet. Kampung Hulu moskén, som ligger mitt i hjärtat av Chinatown, är en av Malaysias äldsta moskéer. Den byggdes 1728, och denna moské karakterisera en unik arkitektonisk stil, som bara finns i Malacca. Så småningom kan du gå på en sightseeingtur och seglar upp och ner genom Malacca River, som delar staden i två delar. Här kommer vi att segla förbi historiska byggnader, kyrkor och byar.
DAG 5: MELAKA - KUALA LUMPUR

DAG 5: MELAKA - KUALA LUMPUR

När vi har checkat ut från hotellet säger vi adjö till Malacca och fortsätter resan till Kuala Lumpur. Vid ankomsten kommer du att välkomnas av vår engelsktalande representant som kommer att erbjuda dig ett varmt välkomnande till Kuala Lumpur - som har lite av allt att erbjuda. Vi har eftermiddagen till vårt förfogande.
DAG 6 - 7: KUALA LUMPUR

DAG 6 - 7: KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur är känd för världens högsta tvillingtorn och för att vara en mångkulturell stad där indiska- och buddhistiska tempel står sida vid sida med kyrkor och moskéer i skön harmoni. Vi har ordnat en sightseeing, för att få en översikt över staden och dess sevärdheter. Här kommer vi att höra historien om hur staden grundades av 87 kinesiska gruvarbetare på en liten lerig flodstrand för bara 150 år sedan, för att idag vara en av jordens intressantaste städer med en mängd shoppingmöjligheter.
DAG 8: KUALA LUMPUR – PENANG

DAG 8: KUALA LUMPUR – PENANG

Vi checkar ut från hotellet, säger adjö till Kuala Lumpur och beger oss till KLCC flygplats där vi flyger till Penang, ön i västra Malaysia. Resan tar cirka en timme. Efter vi har checkat in på vårt hotell har vi eftermiddagen och kvällen till vårt förfogande. Övernattning på det fyr-stjärniga hotellet Bayview Beach Resort. Beredd dig på att få alla dina fem sinnen förhöjda i denna charmiga ö och njut av den intensiva kulturella upplevelsen som bara Penang har att erbjuda, en verklig unik upplevelse.
DAG 8 - 13: PENANG

DAG 8 - 13: PENANG

Penangs huvudstad Georgetown som är med på UNESCOs världsarvslista har en fascinerande historia och sevärdheter som går tillbaka till kolonialtiden. Penang ligger på Malaysiskas halvön västra kust och trafiken till och från Asien passerar Penang. Runt ön är det livlig trafik av handels fartyg.Penang hör till en av världens bästa matdestinationer. I George Town hittar du många restauranger och barer men dock är Penang mest känt för sina "Hawker food" (gatumat). Vissa av matstånden har öppet 24 timmar och du kommer att hitta rätter, smaker och ingredienser som du aldrig har smakat förut! Maten är dessutom en genväg för att få kontakt med lokalbefolkningen, fråga efter deras favoritrestaurang så är samtalet i gång. Att så gott som alla pratar flytande engelska gör förstås äventyret ännu roligare.
DAG 14: HEMRESA

DAG 14: HEMRESA

Avresa från Penang på eftermiddagen för en kort flygtur till Kuala Lumpur. Vi checkar in 3 timmar innan avgången mot Sverige/ Stockholm.

DAGSPROGRAM & PRIS

Resväg:

Dag 1-2: Avresa från Sverige till Melaka         

Dag 3-4: Melaka

Dag 5: Melaka - Kuala Lumpur

Dag 6-7: Kuala Lumpur

Dag 8: Kuala Lumpur - Penang

Dag 8- 13: Penang

Dag 14: Hemresa

 

Resan ingår:

 •  Tur och retur flyg Sverige -  Kuala Lumpur
 •  3 nätter på Hotel Novotel i Kuala Lumpur
 •  3 nätter i Melaka
 •  6 nätter på  Bayview Beach Resort i Penang
 •  Tur och retur transfer till Kuala Lumpur, Penang
    och Malacca
 •  Frukost på alla hotell (eller helpension)
 •  Bidrag till garanti och flygplatsskatter 

 

 

 

Ingår ej:

 • Reseförsäkring och sjukdom
 • Enkelrumstillägg
 • Eventuella extra aktiviteter / utflykter
 • Drycker
 • Ytterligare måltider
 • Dricks till lokala guider och chaufförer
 • Allt som inte nämns i "Resan ingår" 
Från  SEK 18,995
*Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

 


Skicka en förfrågan så hjälper vi dig med ett erbjudande! 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er dagen efter. Det går förstås även bra att ringa upp oss eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. for att boka eller få veta mer om din drömresa.

Vi lämnar aldrig ut era uppgifter utan att fråga först.


Powered by BreezingForms