malaysia logo se
 
phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

  Malaysia Experten

phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

 

Malaysia Experten phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

Georgetown och Langkawi

Den perfekta resan for dig som vill kombinera kultur, stad och strand på din semester på 12 dagar, 10 nätter - från SEK 21,995

Denna resa börjar med en vistelse i Penang som också är känt som " The Pearl of the Orient" den plats där du kan kombinera stad, strand och landsbygd. Här i Georgetown, Penangs huvudstad finns en hel del kultur upplevelser och nära till vackra stränder och även en del obebodda små öar. De öarna kan man bara komma till med båt.

Det sista stoppet på resan är en vistelse i en fem stjärnig familj resort som ligger längst ner vid den vita sandstranden i den berömda Cenang Beach i Langkawi.


Begroffert

 

 Avrese från ARN

16 juni - 27 juni från SEK 23 995 per person
14 september - 25 september från SEK 22 595 per person

Avrese från CPH
16 juni - 27 juni från SEK 23 595 per person
14 september - 25 september från SEK 21 995 per person

 

DAG 1: RESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

DAG 1: RESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

DAGSPROGRAM
Dag 1: Resa frän Sverige / DAG 2: Ankomst : Kuala Lumpur Dagsprogram
Dag 2-4: Georgetown, Penang - for image us Clans Georgetown
Dag 4 - 7 : Batu Ferringhi, Penang
Dag 7 - 12: Langkawi Island
Dag 12: Hemresa

Vi flyger från Stockholm till Kuala Lumpur via antingen Dubai, Doha eller Singapore. Det är möjligt att stanna till i en av dessa städer. Vid ankomsten i Kuala Lumpur vi väntar på vår nästa flygresa.

Vi flyger till Penang, ön i västra Malaysia. Resan tar cirka en timme. Efter vi har checkat in på vårt hotell har vi eftermiddagen och kvällen till vårt förfogande. Övernattning på ett 4* stjärnigt cityhotell Clans Georgetown.
Dag 2-4: Georgetown, Penang

Dag 2-4: Georgetown, Penang

Denna resa tar dig till hjärtat av Penang, Georgetown, en UNESCO-plats och hem till några av de tidigaste kolonisatörerna på Penang. I denna resa kommer du att höra berättelser från den berömda Klan-familjen ( Khoo -familjen) smaka på den unika Peranakan-maten, ett utsökt kök idag och endast tillgängligt på Penang och berömt i Malaysia. Clans Kongsi är en unik pärla som ligger i hjärtat av Georgetowns gamla stadsdel, en UNESCO världsarvslista.

På 1860-talet immigrerades den kinesiska Khoo-familjen från södra Kina till Penang. Här byggde de 16 gästhus och ett tempel mitt i vad som idag är Georgetowns gamla stad. Gästhusen har varsamt renoverats med respekt för arkitekturen, historien och kulturen och består idag av 43 rum och sviter som alla andas av historia, stil och charm. De 16 bostäderna är sammankopplade och innehåller vardera tre rum med gemensam uteplats och vardagsrum / matsal, där frukost och eftermiddagste serveras dagligen. Alla rum är ljusa och individuellt och smakfullt inredda med moderna faciliteter som luftkonditionering, satellit-TV, Wi-Fi, kaffe- och tekokare och värdeskåp. På hallarna och i de gemensamma vardagsrummen finns ett kylskåp med fri tillgång till läsk och vatten.
Dag 4 - 7 : Batu Ferringhi, Penang.

Dag 4 - 7 : Batu Ferringhi, Penang.

Efter två hela dagar på boutique hotellet i Georgetown kommer du att tas till Batu Feringgi-området. Här kan du förvänta dig livligt, bubbligt strandliv, kvällssolnedgång, kända nattmarknader och naturligtvis massor av gatumat ( Hawker stalls ) Stranden är endast lämplig för sol, avkoppling och på kvällen njut av solnedgången. Bad i havet är inte lämplig på grund av det stora antalet maneter och grumlig vatten.

Inbäddat i en idyllisk plats längs Penangs östkust ligger Lone Pine, Batu Ferringhis enda lyxiga boutiquehotell. Efter en förnyad och moderniserad renovering öppnades Penangs favorit strandboende sina dörrar uppfriskande i design och inredning, men fortfarande med samma känsla av koloniala anda och idylliska charm som har gjort det till ett av Penangs legendariska hotell.
Dag 7 - 12: Langkawi Island

Dag 7 - 12: Langkawi Island

Vi checkar ut från hotellet, ger oss i väg till flygplatsen där vi tar en kort flygtur till ön Langkawi.

Ordet "Langkawi" betyder "rödbrun örn" på malaysiska och i hamnen ligger Eagle Square eller Dataran Lang som är öns stoltaste landmärke med en gigantisk staty av en örn som huvudattraktion.I juni 2007 blev skärgården på Langkawi deklarerat som Sydostasiens första UNESCOs världsarvs Geopark. Skilda områden som mangroveträsk och regnskogar, sandstens berg, grottor och rev samexistera i överflöd och harmoni. Öarna runt Langkawi är fortfarande nästan orörda. Här finns 99 öar (även om siffrorna stiger till 104 när det är lågvatten) men få är bebodda. De flesta öar har allt som man förknippar med en ö i tropikerna - kokospalmer, vackravita sand stränder, dramatiska klippor och ibland tät regnskog. Vi har de kommande fyra nätter till vårt förfogande, det finns gott om möjligheter att gå på tur och utforska området.
DAG 12: HEMRESA

DAG 12: HEMRESA

Avresa från Langkawi på eftermiddagen för en kort flygtur till Kuala Lumpur. Vi checkar in 3 timmar innan avgången mot Sverige/ Stockholm.


 
Från 
SEK 21,995
*Avresa från Stockholm och Köpenhamn 
*Om du vill resa från Göteborg, kontakta oss

Resan ingår:

  • Flyg tur och retur Sverige - Kuala Lumpur
  • 2 nätter på ett 4* stjärnigt Clans Kongsi Georgetown Penang.
  • 3 nätter på ett 4* stjärnigt strandhotell i Lone Pine Hotel Penang
  • 5 nätter på ett 5* stjärnigt strandhotell i Langkawi.
  • Transfer tur och retur till Kuala Lumpur, Penang och Langkawi.
  • Frukost på alla hotell (eller helpension)
  • Bidrag till garanti och flygplatsskatter

 


Skicka en förfrågan så hjälper vi dig med ett erbjudande! 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er dagen efter. Det går förstås även bra att ringa upp oss eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. for att boka eller få veta mer om din drömresa.

Vi lämnar aldrig ut era uppgifter utan att fråga först.


Powered by BreezingForms