malaysia logo se
 
phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

  Malaysia Experten

phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

 

Malaysia Experten phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

Cameron Highlands, Belum regnskog och Penang

En resa genom den malaysiska halvön - besök Cameron Highlands, Belum regnskog och Penang på 14 dagar, 12 nätter - från SEK 21,995


Stor stad, natur och strand! Denna resa börjar med en vistelse i den pulserande huvudstaden Kuala Lumpur och sedan fortsätter vi till Cameron Highlands -  känt for sin svala temparatur, jordgubs ordlingar och de många teplantagen, fjärilsfarm, rosegarden, en praktfull natur, vattenfall och slingrande småfloder. Vi har två nätter i Belum Rainforest Lodge på Pulau Banding som ligger mitt i ett tropiskt paradis natur. Belum-Temenggor Rainforest omfattar över 300.000 hektar och är ett tropiskt paradis och hem till en stor population av djur och växter.


Det sista stoppet på denna resa är Georgetown på ön Penang som också är en mångkulturell stad som också erbjuder avkoppling längs stränderna. Det finns många öar i närheten som du kan besöka och Penang har världens bästa gatumat!

Begroffert

 

 

DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

Vi flyger från Stockholm till Kuala Lumpur via antingen Dubai, Doha eller Singapore. Det är möjligt att stanna till i en av dessa städer. Vid ankomsten i Kuala Lumpur kommer vi att välkomnas av vår engelsktalande representant som varmt välkomnar oss till huvudstaden Kuala Lumpur som har lite av allt att erbjuda. Härifrån kör vi till Hotel Novotel där vi ska tillbringa 3 nätter och uppleva en av Asiens mest intressanta städer.
DAG 2 - 4: KUALA LUMPUR

DAG 2 - 4: KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur är känd för världens högsta tvillingtorn och för att vara en mångkulturell stad där indiska- och buddhistiska tempel står sida vid sida med kyrkor och moskéer i skön harmoni. Vi har ordnat en sightseeing, för att få en översikt över staden och dess sevärdheter. Här kommer vi att höra historien om hur staden grundades av 87 kinesiska gruvarbetare på en liten lerig flodstrand för bara 150 år sedan, för att idag vara en av jordens intressantaste städer med en mängd shoppingmöjligheter.
DAG 5 - 7: CAMERON HIGHLANDS

DAG 5 - 7: CAMERON HIGHLANDS

Efter vi har checkat ut kommer vår chaufför att köra oss till Cameron Highlands, hela resan tar lite mer än 3 timmar med bil. Cameron Highlands ligger i 1545 meters höjd och om du vill kan du klättra upp till platån. Här öppnar sig en storslagen natur, grönt landskap med teplantager och grönsaksodlingar. Efter ankomsten och incheckingen till hotellet kommer vi med vår guide besöka teplantager och den kända tefabriken Boh Tea. Därefter har vi kvällen till vårt förfogande.
DAG 7 - 9: BELUM RAINFOREST COMPLEX

DAG 7 - 9: BELUM RAINFOREST COMPLEX

Välkommen till Belum -Temenggor Rainforest Complex , en 130 miljoner- åriga levande arv som är äldre än Amazonas och har lämnats orörd av tiden. Medan Neandertalmänniskan kan ha strövats omkring i detta exotiska skogslandskap i för historisk tid. Vad vi har kvar idag är en mystisk och levande ekosystem och underbara arter av djur, fåglar, växter, undervattens liv och en aldrig sinande uppsjö av flora och fauna som ännu inte är helt utforskat. Reservatet har den största koncentrationen av de större däggdjuren såsom Sumatra tigrar, elefanter, tapirer, noshörningar och en stor variation av hjort arter.
DAG 9 - 10: PENANG

DAG 9 - 10: PENANG

Penangs huvudstad Georgetown som är med på UNESCOs världsarvslista har en fascinerande historia och sevärdheter som går tillbaka till kolonialtiden. Penang ligger på Malaysiskas halvön västra kust och trafiken till och från Asien passerar Penang. Runt ön är det livlig trafik av handels fartyg.Penang hör till en av världens bästa matdestinationer. I George Town hittar du många restauranger och barer men dock är Penang mest känt för sina "Hawker food" (gatumat). Vissa av matstånden har öppet 24 timmar och du kommer att hitta rätter, smaker och ingredienser som du aldrig har smakat förut! Maten är dessutom en genväg för att få kontakt med lokalbefolkningen, fråga efter deras favoritrestaurang så är samtalet i gång. Att så gott som alla pratar flytande engelska gör förstås äventyret ännu roligare.
DAG 11 - 13: PENANG

DAG 11 - 13: PENANG

Några av de huvudattraktioner är bland annat Little India och Chinatown - atmosfären på båda de här ställerna känns mer äkta än på många andra platser, tiden känns som om den har stått stilla! National parker, fina och lugna stränder, hinduiska och buddiska tempel och moskéer. Det finns möjligheter för dagsutflykter och utflykter till öar i närheten av Penang som man bara kan komma till med båt, prata gärna med oss för idéer och förslag! Beredd dig på att få alla dina fem sinnen förhöjda i denna charmiga ö och njut av den intensiva kulturella upplevelsen som bara Penang har att erbjuda, en verklig unik upplevelse.
DAG 14: HEMRESA

DAG 14: HEMRESA

Avresa från Penang på eftermiddagen för en kort flygtur till Kuala Lumpur. Vi checkar in 3 timmar innan avgången mot Sverige/ Stockholm.

DAGSPROGRAM & PRIS

Resväg:

Dag 1-2: Avresa från Stockholm till Kuala Lumpur 

Dag 3-4: Kuala Lumpur

Dag 5: Kuala Lumpur - Cameron Highlands

Dag 5-7: Cameron Highlands

Dag 8: Cameron Highlands - Penang

Dag 8- 13: Penang, Georgetown

Dag 14: Hemresa

  Resan ingår:
 • Flyg t/r, Sverige - Kuala Lumpur
 • 3 nätter på Hotel Novotel i Kuala Lumpur
 • 2 nätter på Cameron Highlands Resort
 • 2 nätter på Belum Rainforest Resort
 • 5 nätter på Bayview Beach Resort på Penang
 • Transfer tur och retur till Cameron Highlands,
  Georgetown och Kuala Lumpur
 • Frukost på alla hotell (eller helpension)
 • Bidrag till garanti och flygplatsskatter

 

 

Ingår ej:
 • Reseförsäkring och sjukdom
 • Enkelrumstillägg
 • Eventuella extra aktiviteter / utflykter
 • Drycker
 • Ytterligare måltider
 • Dricks till lokala guider och chaufförer
 • Allt som inte nämns i "Resan ingår"
Från SEK 21,995
*Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn
 

 Skicka en förfrågan så hjälper vi dig med ett erbjudande! 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er dagen efter. Det går förstås även bra att ringa upp oss eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. for att boka eller få veta mer om din drömresa.

Vi lämnar aldrig ut era uppgifter utan att fråga först.


Powered by BreezingForms