malaysia logo se
 
phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

  Malaysia Experten

phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

 

Malaysia Experten phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

Stad, Djurliv och Koraller

* Året-runt resa *

En resa som börjar i storstad, fortsätter genom djungeln och regnskogen och avslutas med en semester på en läcker ö på 16 dagar, 14 nätter - från SEK 48,995


Ge dig ut på en fantastisk naturupplevelse genom hjärtat av Borneo. En av de få platserna i världen där man kan fortfarande uppleva den vilda naturen! Turen startar i en av Asiens mest intressanta städer, Kuala Lumpur.

En kontrast till metropolen Kuala Lumpur är resans nästa stop Sandakan i östra Borneo. Vi tar nämligen en intensiv och spännande flodsafari genom porten till världens äldsta regnskog där vi kommer nära Borneos unika orangutanger, näsapor och näshornsfåglar. Med våra lokala guider kommer vi även att kunna se noshörningar, elefanter, krokodiler i flera av de största "vilda" områderna i Borneo djunglen. Från djungeln till havet, där vi seglar 40 km ut i Sydkinesiska skärgård Turtle Island. Vi övernattar på Selingan Island och upplever hur de stora havssköldpaddor lägger ägg och får se hur de nykläckta ungarna klättrar upp ur sanden och kryper raka vägen mot havet. Efteråt beger vi oss till Danum Valley - en miljon år gammal urskog. Här blir du ett med naturen medan vi vandrar djupt in i skogen och och få syn på vilda djur och överväldigande fauna.

Slutdestination: En äkta paradissemester med Kota Kinabalus läckra vita sandstränder och turkosblå hav.

Begroffert 

DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

Resväg:

Dag 1: Avresa från Sverige till Kuala Lumpur
Dag 2: Ankomst - övernatt i KL
Dag 3: City Sightseeing Tur, upptäck KL på egen hand!
Dag 4: KL - på egen hand
Dag 5: Kuala Lumpur – Sandakan: MY NATURE RESORT - Borneos nyeste jungle lodge i Sandakan
Dag 6: Möt orangutanger och Nightlife Wildlife Safari - Abai Jungle Lodge
Dag 7: Flodsafari på Kinabatangan flod - spana efter orangutanger & vilda elefanter - Aai Jungle Lodge
Dag 8: Flodsafari på bifloder - Kinabatangan Wetlands Resort
Dag 9-11: Danum Valley: Vandring i regnskogen - världens äldsta ursprungliga regnskog, den är ofattbara 130 miljoner år gammal.
Dag 11 - 15: Langkayan Island, sol och bad & snorkling på en avlägsen paradisö
Dag 16 : Hemresa

Vi flyger från Stockholm till Kuala Lumpur via antingen Dubai, Doha eller Singapore. Det är möjligt att stanna till i en av dessa städer och uppleva ett pulserande storstadsliv! Vid ankomsten till Kuala Lumpur, en huvudstad som är rik på både kultur och upplevelser, välkomnas vi av vår engelsktalande representant. Härifrån kör vi till Hotel Novotel där vi ska tillbringa 3 nätter och uppleva en av Asiens mest spännande storstäder.
DAG 2 - 4: KUALA LUMPUR

DAG 2 - 4: KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur är känd för världens högsta tvillingtorn och för att vara en mångkulturell stad där indiska- och buddhistiska tempel står sida vid sida med kyrkor och moskéer i skön harmoni. Vi har ordnat en sightseeing, för att få en översikt över staden och dess sevärdheter. Här kommer vi att höra historien om hur staden grundades av 87 kinesiska gruvarbetare på en liten lerig flodstrand för bara 150 år sedan, för att idag vara en av jordens intressantaste städer med en mängd shoppingmöjligheter.
DAG 4:MY NATURE RESORT

DAG 4:MY NATURE RESORT

Vi har hela formiddagen till vårt förfogande tills vi checker ut från hotellet. Vi säger adjö till Kuala Lumpur och beger oss till KLLC flygplats, där vi flyger till Sandakan i Borneo. I Sandakan kommer vår representant att hämta oss på flygplatsen och kör till vårt hotell. Sandakan var huvudstad i norra Borneo tills den gamla engelska kolonin blev en del av Malaysia 1963. Innan dess hade den en egen flagga och egen valuta som flera invånare än idag vill kunna använda Din regnskog och naturupplevelser börjar idag. Vi checkar in på MY Nature Resort, som nyligen öppnades för allmänheten och en unik möjlighet att njuta av en av de nyaste djungel resort i Borneo, som ligger i en av de äldsta tropiska regnskogen i världen. Stugan är mycket känd för sin utomhuspool, dess utmärkta läge, chalet och rum som alla vetter mot djungeln. Här får du möjlighet att utforska djungeln på egen hand, äta en god middag, ta en cocktail vid utomhuspoolen och koppla av! Middag och frukost ingår.
DAG 5: SEPILOK ORANG UTAN REHABILITATION CENTRE

DAG 5: SEPILOK ORANG UTAN REHABILITATION CENTRE

Efter frukost börjar turen till Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre i hjärtat av över 4000 hektar jungfrulig regnskog. Centret nås genom en enkel 10-minuters promenad genom djungeln och bästa tiden att uppleva orangutangerna är vid utfodringen som sker ca kl 10:00. Det är vid utfodringen man kommer närmast de söta orangutangerna! Efter att vi sett orangutangerna få mat går vi tillbaka till Sandakan Jetty, där vi åker på en 1½ timmes båttur längs Sabahs längsta flod, Kinabatangan River, och djupare in i regnskogen. Här är det möjligt att få syn på världens största saltvattenskrokodiler, flera arter av apor, små grupper av elefanter som kommer till floden för att dricka, Sumatranoshörning, de stora näshornsfåglarna och mycket mer!
DAG 6: KINABANTAGAN FLODSAFARI OCH WILDLIFE NIGHTLIFE SAFARI

DAG 6: KINABANTAGAN FLODSAFARI OCH WILDLIFE NIGHTLIFE SAFARI

Vi vaknar till ljudet av lekfulla gibbonapor och kacklande hornbill. Efter en tidig frukost är vi redo för en flodkryssning, där vi vi återigen seglar upp för Kinabatagan River och Kelenanap Ox-Bow Sea, där vi upplever mer av det fantastiska djurlivet. På eftermiddagen fortsätter vi vår viltsafari genom djungeln på en av de många mindre bifloderna till Kinabatagan River. Efter middagen på lodgen är det möjligt att registrera sig for en Nightlife-Wildlife Safari in genom regnskogen som blir ännu "vildare" allteftersom mörkret faller. Helt nya arter kommer fram och krokodilerna jagar! En spännande upplevelse.
DAG 8: KINABATANGAN - FLOD SAFARIX2

DAG 8: KINABATANGAN - FLOD SAFARIX2

Vi vaknar upp i djungeln! Ni äter frukost och har morgonen till ert förfogande. Passa på gå på broar genom djungeln! Efter lunch, kryssa upp floden till Sukau på jakt efter primater, särskilt vilda elefanter, orangutanger, pygmy elefanter, fåglar och massor av andra vilda djur. På eftermiddagen så tar ni en till flodkryssning till Menanggul River, en liten biflod av Kinabatangan flod. Återvänd till lodgen för middag och övernattning. Övernattning: Kinabatangan Riverside Lodge (Frukost, lunch, middag)
DAG 9: DANUM VALLEY

DAG 9: DANUM VALLEY

Tidigt på morgonen tar vi båt tillbaka till Lahad Datu, ett av världens mest berömda naturområden. Härifrån kommer vi att ta oss med bil. Vi kommer att färdas 100 km genom skogen och kakaoplantager. Turen slutar på Borneo Rainforest Lodge som ligger vid Danumfloden på kanten av den orörda regnskogen. Vår lodge ligger nära beläget en imponerande flora och fauna. Här finns stora arealer av skyddad urskog i form av låglandsregnskog där mer än 300 fågelarter och 120 olika däggdjur har sin hemvist. På kvällen får vi en stillbildspresentation och för den som önskar och om vädret tillåter finns möjlighet att följa med på nattsafari för att uppleva de nattaktiva djuren. Övernattning på Borneo Rainforest Lodge.
DAG 10: DANUM VALLEY -  VANDRING I REGNSKOGEN

DAG 10: DANUM VALLEY - VANDRING I REGNSKOGEN

Solen stiger sakta upp och den tropiska värmen börjar göra sig påmind. Långsamt vänder natt till dag, vilket både kan beskådas och höras. Vi vandrar genom Asiens rikaste och mäktigaste regnskog bland katedralshög djungelvegetation medan vi spanar efter orangutanger, gibbonapor och garanterat ser en mängd säregna näshornsfåglar. Danum Valley är ett 438 km2 stort låglandsregnskogsområde som består av ett av de sista primärregnskogsområdena i ett av världens mest komplexa ekosystem. Vi tar en fågelexpedition för att se och uppleva några av Borneos vackraste och mest färgglada fåglar. Tillsammans med en lokal naturguide använder vi hela dagen till att observera fåglar och däggdjur. På väg till ett uppfriskande dopp under ett vattenfall passerar vi gamla, arkeologiska kyrkogårdar.
DAG 11: DANUM VALLEY: VANDRING I REGNSKOGEN

DAG 11: DANUM VALLEY: VANDRING I REGNSKOGEN

För er som älskar fågelskådning kommer ni med största säkerhet att uppskatta den 300 meter långa (985 fot) och 27 meter höga canopygångvägen, likt en hängbro, som ger en inblick i det rika fågelliv som finns i skogen här. Gångvägen är utformad och konstruerad för att vara "trädvänlig" och ingen av stålkablarna är fästa direkt på träden. Dessutom gör en korsning på tre nivåer detta till en av de mest unika platserna i världen- vi kommer inte bara upp i fåglarnas höjd men får uppleva regnskogen från deras perspektiv! Övernattning på Borneo Rainforest Lodge. Efter frukost fortsätter vi vandra genom skogen och tar oss till Semporna hamnen där vi seglar över till vår slutdestination- en liten paradisö!
DAG 11 – 15: LANKAYAN ISLAND

DAG 11 – 15: LANKAYAN ISLAND

Än är det långt ifrån slut på upplevelserna! Idag tar vi båten från Sandakan till Lankayan Island, 40 km ut längs med Sydkinesiska skärgården och Suluhavet. Vi bor i ett av de 23 enkla, charmiga och dockhusliknande trähusen på stranden, alla med egen balkonger och utsikt över det varma turkosa havet. Alla måltider på Lankayan Island Resort serveras på terrassen vid huvudbyggnaden som också har WiFi. Den lilla paradisön är helt obebodd och har en grön, trädbevuxen miljö, med exotiska stränder där sköldpaddorna ibland kommer för att lägga sina ägg. Under havsytan kan du tillbringa många timmar med att utforska korallreven. Ön erbjuder något unikt i världen både för haj- och vrakfantaster. Under säsongen från mars till maj kan du stöta på de gigantiska men ofarliga valhajarna under ditt dykpass!
DAG 16: HEMRESA

DAG 16: HEMRESA

Avresa från Sandakan efter lunch för en kort flygresa till Kuala Lumpur. Vi checkar in 3 timmar innan avgången mot Stockholm och Sverige.

Från SEK 48,995
* Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Resan ingår:

- Tur och retur flygbiljetter från Sverige - Malaysia
- 3 inrikes flyg
- 3 nätter Kuala Lumpur 4* hotel, frukost
- 1 City Sightseeing Highlights tur
- 1 natt  My Nature Resort, middag och frukost
- 2 natt Abai Jungle  Lodge, fulpension
- 1n nätter Kinabatangan Riverside Lodge, fulpension
- 2n Danum Valley, fulpension
- 5 nätter Langkayan Island Resort - fulpension
- Frukost på alla hotell 
- Guidat turer med lokala res experter
- Fulpension på djungelsafarin och Langkayan Island
- All transfer till och från hotell och flygplatsen
- Alla båt transfers och båtutflykter i Sandakan är på ‘joint-in’ basis. 
- Inträdesavgifter / parkavgift vid tillämpning. 
- 6% statlig service skatt och resegaranti bidrag

 

Skicka din förfrågan så hjälper vi dig med ett erbjudande! 

 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dagen efter. Det går förstås även bra att ringa upp oss eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. for att boka eller få veta mer om din drömresa.

Vi lämnar aldrig ut era uppgifter utan att fråga först.

Powered by BreezingForms