malaysia logo se
 
phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

  Malaysia Experten

phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

 

Malaysia Experten phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

Orangutanger och Havssköldpaddor

* Året-runt resa *

En resa genom djurrika Borneo på 14 dagar, 12 n
ätter - från SEK 25,995

Ge dig ut på en spännande och fantastisk  naturupplevelse genom hjärtat av Borneo. En av de få platserna i världen där man kan fortfarande uppleva den vilda naturen! Turen startar i en av Asiens mest intressanta städer, Kuala Lumpur, där vi bland annat erbjuder en guidad shoppingtur eller sightseeing.

En kontrast till metropolen Kuala Lumpur är resans nästa -stop, Sandakan i östra Borneo.  Vi seglar 40 km från djungeln till havet mot den Sydkinesiska skärgården Turtle Island. Vi övernattar på Selingan Island och upplever  hur de stora havssköldpaddor lägger sina ägg.  Vi tar nämligen  en intensiv och spännande flodsafari porten till världens äldsta regnskog där vi kommer nära Borneos unika orangutanger, näsapor och näshornsfåglar. Med våra lokala guider kommer vi även att kunna se vilda elefanter, krokodiler och mer  i en av de största ‘vilda’ områdena  i Borneos djungel

Slut destination:  En äkta paradissemester på Kota Kinabalus läckra vita sandstränder och turkosblått hav.

Begroffert

                                                                                                                                 

Resväg:

Dag 1-2: Avresa från Sverige till Kuala Lumpur
Dag 3: City Sightseeing Tur, upptäck KL på egen hand!
Dag 4: Kuala Lumpur – Sandakan: MY Nature Resort - Borneos nyaste djungelodge!
DAG 5: Selingan Island / Turtle Island
DAG 6 - 7: Kinabatangan flod - dag med orangutangerna
DAG 8: Kinabatangan flod - flodsafari
Dag 9-13: Kota Kinabalu - 5* upplevelse på Borneos vita havsstränder eller Gaya Island
Dag 14: Hemresa

Resans höjdpunkter,

Se världens högsta tvillingtorn! 
Möten med orangutangen - ett extremt unik och speciell upplevelse
Spana efter vilda elefanter
Vandring i den kända Mount Kinabalu Park 
Upplev att gå på hängbroar! 
Tre nätter med båtturer(river safari), djungelvandringar och rikt djurliv i Abai och Sukau 
Island Discoveries with a Smoky Lunch! 
Sol och bad på lyxresort och bli bortskämd.

 

 

DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

Resväg:

Dag 1-2: Avresa från Sverige till Kuala Lumpur
Dag 3: City Sightseeing Tur, upptäck KL på egen hand!
Dag 4: Kuala Lumpur – Sandakan: MY Nature Resort - Borneos nyaste djungelodge!
DAG 5: Selingan Island / Turtle Island
DAG 6 - 7: Kinabatangan flod - dag med orangutangerna
DAG 8: Kinabatangan flod - flodsafari
Dag 9-13: Kota Kinabalu - 5* upplevelse på Borneos vita havsstränder eller Gaya Island
Dag 14: Hemresa

Vi flyger från Sverige till Kuala Lumpur via antingen Dubai, Doha eller Singapore. Det är möjligt att stanna till i en av dessa städer. Vid ankomsten i Kuala Lumpur kommer vi att välkomnas av vår engelsktalande representant som varmt välkomnar oss till huvudstaden Kuala Lumpur, som har lite av allt att erbjuda. Härifrån kör vi till Hotel Novotel där vi ska tillbringa 3 nätter och uppleva en av Asiens mest intressanta städer.
DAG 3:  MALAYSIA - KUALA LUMPUR

DAG 3: MALAYSIA - KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur är känd för världens högsta tvillingtorn och för att vara en mångkulturell stad där indiska- och buddhistiska tempel står sida vid sida med kyrkor och moskéer i skön harmoni. Vi har ordnat en sightseeing, för att få en översikt över staden och dess sevärdheter. Här kommer vi att höra historien om hur staden grundades av 87 kinesiska gruvarbetare på en liten lerig flodstrand för bara 150 år sedan, för att idag vara en av jordens intressantaste städer med en mängd shoppingmöjligheter.
DAG 4:MY NATURE RESORT

DAG 4:MY NATURE RESORT

Vi har hela formiddagen till vårt förfogande tills vi checker ut från hotellet. Vi säger adjö till Kuala Lumpur och beger oss till KLLC flygplats, där vi flyger till Sandakan i Borneo. I Sandakan kommer vår representant att hämta oss på flygplatsen och kör till vårt hotell. Sandakan var huvudstad i norra Borneo tills den gamla engelska kolonin blev en del av Malaysia 1963. Innan dess hade den en egen flagga och egen valuta som flera invånare än idag vill kunna använda Din regnskog och naturupplevelser börjar idag. Vi checkar in på MY Nature Resort, som nyligen öppnades för allmänheten och en unik möjlighet att njuta av en av de nyaste djungel resort i Borneo, som ligger i en av de äldsta tropiska regnskogen i världen. Stugan är mycket känd för sin utomhuspool, dess utmärkta läge, chalet och rum som alla vetter mot djungeln. Här får du möjlighet att utforska djungeln på egen hand, äta en god middag, ta en cocktail vid utomhuspoolen och koppla av! Middag och frukost ingår.
DAG 5: SELINGAN ISLAND / TURTLE ISLAND

DAG 5: SELINGAN ISLAND / TURTLE ISLAND

Men det är långt ifrån slut på upplevelserna! Vi tar båten från Sandakan till Selingan Island, 40 km ut i Sydkinesiska skärgården och Sulu havet. Selingan Island är en av 10 öar som utgör Turtle Island National Park som tillhör Malaysia och Filippinerna. Två arter av havssköldpaddor (varav en är mycket hotad) kommer varje natt året runt till Selingan Island för att lägga sina ägg - vilket inte sker någon annanstans i världen. Under högsäsongen i oktober lägger ibland över 50 stora havssköldpaddor sina ägg på stranden. Vi checkar in i våran stuga och har sedan hela eftermiddagen till att njuta av den exotiska ön. Det är möjligt att utforska ön, simma, eller snorkla bland exotiska fiskar.Efter middagen går vi ner till stranden i små grupper för att se havssköldpaddorna anlända, ostörda av vår närvaro för att lägga sina ägg.
DAG 6 - 7: KINABATANGAN FLOD - MÖT ORANGUTANGER

DAG 6 - 7: KINABATANGAN FLOD - MÖT ORANGUTANGER

Efter frukost börjar turen i Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre i hjärtat av över 4000 hektar jungfrulig regnskog. Centret nås genom en 10-minuters lätt promenad genom djungeln och bästa tiden att uppleva orangutangerna är vid utfodringen som sker ca kl 10:00. Det är vid utfodringen man kommer närmast de söta orangutangerna! Efter utfodringen går vi tillbaka till Sandakan Jetty, där vi åker på en 1½ timmes båttur upp Sabahs längsta flod, Kinabatangan River, och djupare in i regnskogen. Här är det möjligt att få syn på världens största saltvattenskrokodiler, flera arter av apor, små grupper av elefanter som kommer till floden för att dricka, Sumatranoshörning, de stora näshornsfåglarna och mycket mer
DAG 8: KINABATANGAN -  FLOD SAFARI x2

DAG 8: KINABATANGAN - FLOD SAFARI x2

Vi vaknar till ljudet av lekfulla gibbonapor och kacklande hornbill. Efter en tidig frukost är vi redo för en flodkryssning, där vi vi återigen seglar upp för Kinabatagan River och Kelenanap Ox-Bow Sea, där vi upplever mer av det fantastiska djurlivet. På eftermiddagen fortsätter vi vår viltsafari genom djungeln på en av de många mindre bifloderna till Kinabatagan River. Efter middagen på lodgen är det möjligt att registrera sig for en Nightlife-Wildlife Safari in genom regnskogen som blir ännu "vildare" allteftersom mörkret faller. Helt nya arter kommer fram och krokodilerna jagar! En spännande upplevelse.
DAG 9 - 13: KOTA KINABALU

DAG 9 - 13: KOTA KINABALU

Efter att ha upplevt ett av naturens mest fascinerande fenomen natten innan återvänder vi till Sandakan vid 07:00. Vid ankomsten är frukost serverad. Vi tillbringar morgonen i Sandakan medan vår guide visar oss de största attraktionerna. Staden har många upplevelser att erbjuda, såsom trädtoppspromenader, ett centrum för nyfödda orangutanger, naturparker, ett naturreservat med snorkling, 4200 meter höga Mount Kinabalu och en strandpromenad med restauranger, caféer och nattshopping.
DAG 14: HEMRESA

DAG 14: HEMRESA

Avresa från Kota Kinabalu efter middagen för en kort flygresa till Kuala Lumpur. Vi checkar in 3 timmar innan avgången mot Sverige/ Stockholm.

Från SEK 25,995
* Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Resan ingår:

- Tur och retur flygbiljetter från Sverige - Malaysia
- 3 inrikes flyg
- 3 nätter 5*Traders Kuala Lumpur
- 1 City Sightseeing Highlights tur
- 1 natt My Nature Resort Borneos nyaste djungelodge
- 2 nätter Abai Jungle Lodge, fulpension
- 5 nätter strandhotell 5*Shangri La Rasa Ria 5*
- Guidat turer med lokala resexperter
- Helpension på djungelsafarin
- Frukost på alla hotell
- All transfer till och från hotell och flygplatsen
- Alla båt transfers och båtutflykter i Sandakan är på ‘joint-in’ basis.
- Inträdesavgifter / parkavgift vid tillämpning.
- 6% statlig service skatt och resegaranti bidrag

Skicka en förfrågan så hjälper vi dig med ett erbjudande! 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er dagen efter. Det går förstås även bra att ringa upp oss eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. for att boka eller få veta mer om din drömresa.

Vi lämnar aldrig ut era uppgifter utan att fråga först.


Powered by BreezingForms