malaysia logo se
 
phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

  Malaysia Experten

phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

 

Malaysia Experten phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

Iban-stammen och Orangutanger

Ett ​​möte med människor, kultur och vild natur på 14 dagar, 12 nätter - från SEK 21,995


Denna resa börjar i den mångkulturella huvudstaden Kuala Lumpur och fortsätter till den charmiga lilla staden Kuching i Sarawak, som ligger i ett delta mot solnedgången. där bjuder de närmaste dagarnas upplevelser på regnskog, orangutanger samt besök hos Borneos ursprungsbefolkning. Med våra lokala guider kommer vi även att kunna se noshörningar, elefanter, krokodiler och mer  i ett av de största vilda områdena  i Borneos djunglen. Resan avslutas med en strandvistelse på det fyrstjärniga hotellet i Damai Beach Resort där dagen bjuder på en båttur längs mangroveskogen för att få se delfiner på öppet hav.

Begroffert

Resans höjdpunkter
Privat stadstur i Kuala Lumpur
Möt orangutanger i Semonggok Orang Utan Rehabilition Centre
Umgås med Borneos urbefolkning i sina traditionella långhus
Privat stadstur i Kuching
Utflykt i djungeln tillsammans med jägare i Ibanstammen
Delfinsafari

DAG 1: RESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

DAG 1: RESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

Resväg:

Dag 1-2: Avresa från Sverige till Kuala Lumpur
Dag 3: City Sightseeing Highlights
Dag 4: Kuala Lumpur - Kuching
Dag 5-6: Kuching
Dag 7: Semonggok Orang Utan Rehabilition Centre
Dag 8: Lemanak Longhouse - möte med Iban folket
Dag 8-13: Damai Beach Resort
Dag 14: Hemresa

Vi flyger från Stockholm till Kuala Lumpur via antingen Dubai, Doha eller Singapore. Det är möjligt att stanna till i en av dessa städer. Vid ankomsten till Kuala Lumpur möts vi av vår engelsktalande representant som varmt välkomnar oss till huvudstaden Kuala Lumpur, som har lite av allt att erbjuda. Härifrån kör vi till Hotel Novotel där vi ska tillbringa 3 nätter och uppleva en av Asiens mest intressanta städer.
DAG 2-4: KUALA LUMPUR

DAG 2-4: KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur är känd för världens högsta tvillingtorn och för att vara en mångkulturell stad där indiska- och buddhistiska tempel står sida vid sida med kyrkor och moskéer i skön harmoni. Vi har ordnat en sightseeing, för att få en översikt över staden och dess sevärdheter. Här kommer vi att höra historien om hur staden grundades av 87 kinesiska gruvarbetare på en liten lerig flodstrand för bara 150 år sedan, för att idag vara en av jordens intressantaste städer med en mängd shoppingmöjligheter.
DAG 4: KUALA LUMPUR - KUCHING

DAG 4: KUALA LUMPUR - KUCHING

Vi checkar ut från hotellet, säger adjö till Kuala Lumpur och beger oss till KLCC flygplats där vi flyger till Kuching på Borneo. Kuching är huvudstaden i Sarawak, en av Borneos två provinser. Vi rekommenderar starkt en flod kryssning i Kuching på floden som gav staden sitt namn - just som solen går ner och färger himlen röd seglar vi ut i bukten och njuter av den fantastiska omvingningen över en middag ombord! Vi har i eftermiddagen och kvällen till vårt förfogande. Övernattning på Riverside Hotel Kuching.
DAG 5: KUCHING

DAG 5: KUCHING

Kuching är en trevlig och charming stad med flera spännande attraktioner som alla ligger inom gångavstånd. Staden ligger vid ett delta i vackert grönskande omgivning. Här kan du köpa antikviteter och lokalt hantverk. Glöm inte heller att besöka India Street där du finner färgstarka textilier, kläder och souvenirer. Vi rekommenderar alltid en sightseeing till våra kunder för att få en överblick över staden och sevärdheterna innan man upplever dem på egen hand. I Kuching kan vi erbjuda olika dagsutflykter. Övernattning sker på Riverside Majestic hotell i Kuching, hotellet har utsikt över Sarawak floden och en panoramautsikt över staden och Kuching Waterfront.
DAG 6: MÖTEN MED ORANGUTANGEN!

DAG 6: MÖTEN MED ORANGUTANGEN!

Turen startar med ett besök till Semonggok Urangutan Rehabilition Centre som är den bästa platsen i hela Malaysia för att få se orangutanger. De hotade orangutangerna lever vilt i den omkringliggande regnskogen och kommer till centret för utfodring som en naturlig del av deras liv. Centrets anställda står för maten. Här kan man beundra en mor med sin nyfödda baby och lekande ungar. Centret ligger cirka 20 minuter med bil från Kuching och ytterliggare 20 minuter till fots in i regnskogen. På vägen stöter man även på många av djungelns växter. Efteråt tar vi oss till Hilton Batang Ai Resort 250 km söder om Kuching. Så småningom blir det glesare mellan öppna fält och vi närmar oss den tätare djungeln. Det blir lunch på vägen innan vi kliver ombord på en färja som tar oss till den södra sidan av Hydro Lake. Övernattning sker på Hilton Batang Ai där vi även äter en god middag.
DAG 7:  LEMANAK LONGHOUSE

DAG 7: LEMANAK LONGHOUSE

Efter frukost på hotellet åker vi båt över Engkari Lake och besöker Iban-stammen i de så kallade långhusen. Iban-stammen är Borneos ursprungsbefolkning och har genom åren överlevt angrepp från flera europeiska länder som har velat kontrollera området. Vi vet inte mycket om Iban folkets historia innan européerna kom till Borneo men vi vet att de levde som huvudjägare i kampen mot rivaliserande stammar och grupper. Det påstås att jakten på huvuden upphörde med européernas ankomst. Flera familjer delar på ett långhus som vilar på pålar. På ena sidan finns ett stort rum för social samvaro och sovrummen på andra sidan. Vi kommer att äta lunch med dem och tillbringa en dag med kulturelt och traditionellt sällskap. Vi går på utflykt i djungeln tillsammans med jägare i Iban-stammen som bär sina traditionella kläder och blåsrör. Därefter seglar vi tillbaka till Hilton Batang Ai där vi också äter middag och övernattar.
DAG 8 -13: TILLBAKA TILL KUCHING

DAG 8 -13: TILLBAKA TILL KUCHING

Efter frukost börjar resan tillbaka till Kuching längs samma väg genom det vackra landskapet. Även på resan tillbaka stannar vi till i en liten by för vår lunch. Väl framme i Kuching går turen till Damai Beach Resort där vi ska bo de närmaste fem nätterna. Resorten är belägen mitt i djunglen omgiven av tropisk regnskog med utskit över Sydkinesiska sjön på östra sidan bortom en förtrollande strand. Här kommer du ha tid att slappna av på stranden och simma eller snorkla bland färgglada fiskar. Märker du att du har energi kvar så går det att utforska den omkringliggande djungeln. Det är möjligt att förlänga vistelsen.
DAG 14: HEMRESA

DAG 14: HEMRESA

Avresa från Kuching på eftermiddagen för en kort flygresa till Kuala Lumpur. På flygplatsen KLIA checkar vi in cirka 3 timmar innan avgången mot Sverige.

 

Från SEK 21 995
* Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Resan ingår:

  • Tur och retur flygbiljetter från Sverige - Malaysia
  • 2 inrikes flyg
  • Alla hotellnätterna (4 – 5 stjärnigt)
  • Guidat turer med lokala res experter
  • Fulpension på Lemanak djungelsafarin
  • All transfer till och från hotell och flygplatsen

Skicka DIn förfrågan så hjälper vi dig med ett erbjudande!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er dagen efter. Det går förstås även bra att ringa upp oss eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. for att boka eller få veta mer om din drömresa.

Vi lämnar aldrig ut era uppgifter utan att fråga först.


Powered by BreezingForms

Denna resa börjar i den mångkulturella huvudstaden Kuala Lumpur och fortsätter till den charmiga lilla staden Kuching i Sarawak, som ligger i ett delta mot solnedgången. Där bjuder de närmaste dagarnas upplevelser på regnskog, orangutanger samt besök hos Borneos ursprungsbefolkning. Med våra lokala guider kommer vi även att kunna se noshörningar, elefanter, krokodiler och mer  i ett av de största vilda områdena  i Borneos djunglen. Resan avslutas med en strandvistelse på det fyrstjärniga hotellet i Damai Beach Resort där dagen bjuder på en båttur längs mangroveskogen för att få se delfiner på öppet hav.