malaysia logo se
 
phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

  Malaysia Experten

phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

 

Malaysia Experten phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

Den Ultimata Borneo Rundresa

Upplev djurlivet, uråldrig regnskog, världens storsta grottor och turkos blå hav på 18 dagar, 16 nätter - från SEK 34,995Vår resa börjar i norra Borneo i staden Kota Kinabalu - en charmig hamnstad som ligger några timmars bilfärd från Sydostasiens högsta berg Mount Kinabalu. Här i Kota Kinabalu spenderar vi två nätter innan vi fortsätter till världens största grottsystem, Mulu Caves. Grottan är så stor att den kan rymma mer än 740 Boeing flygplan! Mulu Caves består av hundratals grottor och några av grottorna är hittills fortfarande outforskade.

Därefter går resan vidare till Sandakan på Borneos östkust. Härifrån startar en femdagars djungeltur då vi genom flodarna Sukau och Kinabatangan ger oss in i djungeln som är bebodd av massa exotiska fåglar och vilda djur. Denna safari blir en naturupplevelse som du aldrig kommer att glömma! Sist men inte minst kommer du att kunna njuta av välförtjänt snorkling och dykning i Lankayan, en läcker paradis ö med vackra vita sandstränder och turkosblått hav.

Begroffert

 

Resans höjdpunkter:
Privat stadstur i Kuala Lumpur
Besök världens största grottsystem Mulu Caves i Mulu National Park
Djungeltur i Sukau och Kinabatangan floden- beskåda massvis med exotiska fåglar och vilda djur
Flodsafari längs med Kinabatangan floden
Möt orangutanger i Sepilok Orang Utang Rehabilitation Centre
Dykning och snorkling på Lankayan Island


DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KOTA KINABALU

DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KOTA KINABALU

Resväg:

Dag 1- 2: Avresa från Sverige till Kuala Lumpur
Dag 3: Kota Kinabalu
Dag 4: Mulu National Park - Deer Cave & Lang Cave
Dag 5: Mulu National Park - Clearwater Cave & Wind Cave
Dag 6: Mulu - Sandakan
Dag 7: Orangutanger och Kinabatangan floden
Dag 8: Pita Ox - Box Sjöar & Abai Lodge
Dag 9: Kinabatangan Riverside Lodge
Dag 10: Flod Safari
Dag 11: Kinabatangan - Sandakan
Dag 12 - 16: Lankayan Island
Dag 17: Lankayan - Kuala Lumpur
Dag 18: Hemresa

Vi flyger från Stockholm till Kota Kinabalu via antingen Dubai, Doha eller Singapore. Det är möjligt att stanna till i en av dessa städer och uppleva en pulserande storstad innan paradissemestern. Vid ankomsten i Kota Kinabalu välkomnas vi varmt av vår engelsktalande representant. Vi checkar in på det lyxiga och femstjärniga hotellet Rasa Ria Resort.
DAG 3: KOTA KINABALU

DAG 3: KOTA KINABALU

Kota Kinabalu är den största staden i Sabah med över en halv miljon invånare. Det är en modern huvudstad med en varm gästfrihet som inte är självklar i alla världens städer. Mount Kinabalu ligger vackert beläget i stadens periferi och tillsammans med de små paradisöarna Tunku Abdul och Rahman Park erbjuds en fantastiskt vy. Staden erbjuder mängder av aktiviter såsom trädtoppspromenader, besök på ett centrum för nyfödda orangutanger, naturparker, ett naturreservat med snorkling, en småbåtshamn i världsklass, segling och golfbanor, 4200 meter höga Mount Kinabalu och en strandpromenad med restauranger, caféer och nattshopping. Vi har hela dagen till vårt förfogande och vi övernattar på Rasa Ria Resort även denna natt.
DAG 4: MULU NATIONAL PARK: DEER CAVE & LANG CAVE

DAG 4: MULU NATIONAL PARK: DEER CAVE & LANG CAVE

Idag börjar djungeläventyren! Efter frukost och utcheckning tar vi ett direktflyg till Mulu Airport. Vid ankomsten checkar vi in på Royal Mulu Resort. Vi använder de kommande två dagarna till att utforska Mulu National Park där vi kommer att uppleva den fascinerande och hemlighetsfulla värld som ett av världens största grottsystem erbjuder. På eftermiddagen möts vi upp för att besöka parkens högkvarter där guiden kommer att leda oss på en 3 km lång vandring genom Mulus fantastiska tropiska regnskog. Tillsammans upplever vi Lang Cave och dess vackra formationer och vi fortsätter genom världens största grottöppningen, den enorma Deer Cave.
DAG 5: MULU NATIONAL PARK: CLEARWATER CAVE & WIND CAVE

DAG 5: MULU NATIONAL PARK: CLEARWATER CAVE & WIND CAVE

Efter frukost åker vi tillsammans med vår guide “longboat” uppför floden, genom djungeln. Vi fortsätter uppför floden till de förtrollande Wind & Clearwater Caves i Mulu. Wing Cave är känd för de naturligt formade, “skulpterade” pelarna i kungens territorium medan Clearwater Caves bildades av vattnet i det 118 km långa grottsystemet. Missa inte chansen att ta en dopp i det uppfriskande kristallklara vattnet som strömmar ut genom grottan. Bara doppet är en upplevelse i sig! Vi åker tillbaka till hotellet precis samma rutt som när vi kom. Därefter har var och en eftermiddagen till sitt förfogande! Övernattning på Royal Mulu Resort i Miri - traditionella långhus med rymliga rum, utomhuspool och spa, mitt i djungeln! Vad mer kan man begära?
DAG 6: MULU - SANDAKAN

DAG 6: MULU - SANDAKAN

Efter frukost har vi ett par timmar innan vår chaufför hämtar oss för att köra till Mulu Airport och ta flyget till nästa äventyr- Sandakan! Vi checkar in och kvällen är öppen för att utforska och uppleva på egen hand.
DAG 7: ORANGUTANGER OCH KINABATANGAN FLODEN

DAG 7: ORANGUTANGER OCH KINABATANGAN FLODEN

Turen startar med ett besök på Semonggok Urangutan Rehabilition Centre- ett av de bästa platserna i hela Sarawak för att få se orangutanger. Har vi tur får vi se en orangutangmamma vårda sin nyfödda baby och sprudlande, livliga orangutangungar! Vi får se när orangutangerna matas kl 10:00 på deras utfodringsplattform och går sedan vidare till orangutangdagiset. Därefter fortsätter vi till Borneos Sun Bear Conservation Centre, centret som har lyckats förbättra levnadsförhållanden för de räddade “Sun Bear”-björnarna. Vi äter lunch i området Sepilok och har sedan en timmes vacker båtfärd att se fram emot. Vi kryssar upp till Lower Kinabatangan River Sanctuary. Den här resan är en underbar upptäcksfärd som startar från Sulu Sea of Sandakan Town genom ett magnifikt och välbevarat mangroveträsk. Vi checkar in på Abai Jungle Lodge sent på eftermiddagen. Efter det fortsätter vi upptäcktsfärden “Jungle at Night” på naturliga stigar för att få en skymt av fåglar, ormar, insekter och andra djur tillsammans med vår djungelguide. Övernattning på Abai Jungle Lodge.
DAG 8:  PITA OX- BOW SJÖAR & ABAI LODGE

DAG 8: PITA OX- BOW SJÖAR & ABAI LODGE

Vi vaknar upp till djungelns alla ljud och börjar vårt äventyr tidigt på morgonen med att ta en båttur till en oxbow sjö som heter Pita. En oxbow är en halvmåneformad sjö som ligger vid en slingrande flod. På båtturen njuter vi av floran och faunan medan vi seglar uppför floden. Efter frukost får de som vill möjligheten att engagera sig i vårt trädplanteringsprojekt tillsammans med lokalbefolkningen. Vi äter en smakrik lunch tillagad med lokala, färska ingredienser på Abai Jungle Lodge. På eftermiddagen går vi på en “sunset cruise” för att uppleva djungelns omvandling från dag till natt. Det vi speciellt önskar att du får uppleva är de unika och vackra eldflugorna som lyser upp området, en extra magnifik upplevelse när vädret är på vår sida. Vi hoppas också på att få se Borneos största fladdermöss som kallas “flying fox”. Middag och övernattning på Abai Jungle Lodge.
DAG 9: KINABATANGAN RIVERSIDE LODGE

DAG 9: KINABATANGAN RIVERSIDE LODGE

Det är fortfarande grått och dissigt på himlen när vi ljudlöst glider uppför floden, vi hör olika ljud från djungeln medans den vaknar upp. Missa inte chansen! Efter lunch, tar vi båten till Sukau där vi checkar in på Kinabatangan Riverside Lodge. Sent på eftermiddagen tar vi en annan flodkryssning med elektrisk motorbåt till Menanggul gången, en liten biflod till Kinabatangan River. Middag och övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge. Det är gryning och fortfarande disigt på himlen när vi ljudlöst glider uppför floden, vi hör olika ljud från djungeln medan den vaknar upp. Missa inte chansen! Efter lunch tar vi båten till Sukau där vi checkar in på Kinabatangan Riverside Lodge. Sent på eftermiddagen tar vi en annan flodkryssning med elektrisk motorbåt till Menanggulgången, en liten biflod till Kinabatangan River. Middag och övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge.
DAG 10: FLOD SAFARI

DAG 10: FLOD SAFARI

Efter en tidigt frukost åker vi på en flodkryssning uppför Kinabatangan River för att se fler vilda djur. Därefter fortsätter vi mot en annan oxbowsjö som heter Kelenanap sjö. Efter lunch på lodgen erbjuds chansen att åka båt till de andra bifloderna, för att uppleva den överväldigande floran och faunan. Efter middagen blir det en safaritur där vi hoppas få syn på krokodiler och andra sällsynta djur. Middag och övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge.
DAG 11: KINABATANGAN - SANDAKAN

DAG 11: KINABATANGAN - SANDAKAN

Vi vaknar till ljudet av lekfulla gibbonapor och kacklande näshornsfåglar. Efter frukost tar vi en flodkryssning tillbaka till Sandakan. Vid ankomst till hamnen kör vi uppför backen till Puh Jih Syh,det buddistiska templet som är beläget på en kulle 300 meter över havet och som ger oss en vacker panorama vy över hela Sandakan Bay.
DAG 12 - 16: LANKAYAN ISLAND

DAG 12 - 16: LANKAYAN ISLAND

Än är det långt ifrån slut på upplevelserna! Idag tar vi båten från Sandakan till Lankayan Island, 40 km ut längs med Sydkinesiska skärgården och Suluhavet. Vi bor i ett av de 23 enkla, charmiga och dockhusliknande trähusen på stranden, alla med egen balkonger och utsikt över det varma turkosa havet. Alla måltider på Lankayan Island Resort serveras på terrassen vid huvudbyggnaden som också har WiFi. Den lilla paradisön är helt obebodd och har en grön, trädbevuxen miljö, med exotiska stränder där sköldpaddorna ibland kommer för att lägga sina ägg. Under havsytan kan du tillbringa många timmar med att utforska korallreven. Ön erbjuder något unikt i världen både för haj- och vrakfantaster. Under säsongen från mars till maj kan du stöta på de gigantiska men ofarliga valhajarna under ditt dykpass!
DAG 17: LANKAYAN  - KUALA LUMPUR

DAG 17: LANKAYAN - KUALA LUMPUR

Vi har morgonen till vårt förfogande, kl 13:00 seglar vi tillbaka till Semporna och sedan vidare till Tawau flygplats varifrån vi tar oss till den pulserande och överväldigande huvudstaden Kuala Lumpur. Övernattning i Kuala Lumpur.
DAG 18: HEMRESA

DAG 18: HEMRESA

Vi checkar in tre timmar innan avgången mot Stockholm och Sverige.


Från SEK 30 995
* Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Resan ingår:
Tur och retur flygbiljetter från Sverige - Malaysia
4 inrikes flyg
Alla hotellnätterna (4 – 5 stjärnigt)
All transfer till och från hotell och flygplatsen
Guidat turer med lokala res experter
Fulpension på djungelsafarin


Skicka din förfrågan så hjälper vi dig med ett erbjudande! 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er dagen efter. Det går förstås även bra att ringa upp oss eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. for att boka eller få veta mer om din drömresa.

Vi lämnar aldrig ut era uppgifter utan att fråga först.


Powered by BreezingForms