malaysia logo se
 
phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

  Malaysia Experten

phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

 

Malaysia Experten phone
Ring oss på 08 559 16 558 
Telefontider vardagar: 10.00 -17.00

Borneo Rundresa

En rundresa genom djurrika Borneo på 18 dagar, 16 nätter - från SEK 26,995


Denna resa börjar med en kort vistelse i den mångkulturella huvudstaden Kuala Lumpur och fortsätter till den charmiga staden Kuching. På en kvällstur strax före solnedgången tar vi oss ut med båt och får en vacker utsikt över staden och insyn i dess historia, medan vi seglar mot floddeltat. Från Kuching fortsätter vi mot Sandakan. Härifrån börjar vår femdagars safari till Turtle Island där vi kan få se havssköldpaddor när de anländer på stranden för att lägga sina ägg. Därefter seglar vi nedför floden Kinabatangan djupt in i världens äldsta regnskog med orangutanger, elefanter, krokodiler, sugrörapor, hornfåglar och en mängd av andra djur. Slutligen tar vi dig vidare till Kota Kinabalu för en välförtjänt strandvistelse under några dagar där vi bland annat kan koppla av, besöka ett centrum för babyorangutanger, snorkla eller bestiga Mount Kinabalu!

Begroffert

DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

DAG 1: AVRESA FRÅN SVERIGE / DAG 2: ANKOMST: KUALA LUMPUR

Resväg:

Dag 1: Avresa från Sverige till Kuala Lumpur
Dag 2 - 4: Kuala Lumpur
Dag 5: Kuala Lumpur - Kuching
Dag 6 - 8: Kuching
Dag 9: Sandakan
Dag 10: Sepilok Orang Utang Rehabilitation Centre
Dag 11: Kinabatangan - Flod Safari
Dag 12: Turtle Island National Park
Dag 13 - 17: Kota Kinabalu
Dag 18: Hemresa

Vi flyger från Stockholm till Kuala Lumpur via antingen Dubai, Doha eller Singapore. Det är möjligt att stanna till i en av dessa städer och uppleva ett pulserande storstadsliv. Vid ankomsten till Kuala Lumpur, en huvudstad som är rik på både kultur och upplevelser, välkomnas vi av vår engelsktalande representant. Härifrån kör vi till Hotel Novotel där vi ska tillbringa 3 nätter och uppleva en av Asiens mest spännande storstäder.
DAG 2 - 4: KUALA LUMPUR

DAG 2 - 4: KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur är känd för världens högsta tvillingtorn och för att vara en mångkulturell stad där indiska- och buddhistiska tempel står sida vid sida med kyrkor och moskéer i skön harmoni. Vi har ordnat en sightseeing, för att få en översikt över staden och dess sevärdheter. Här kommer vi att höra historien om hur staden grundades av 87 kinesiska gruvarbetare på en liten lerig flodstrand för bara 150 år sedan, för att idag vara en av jordens intressantaste städer med en mängd shoppingmöjligheter.
DAG 5: KUALA LUMPUR – KUCHING

DAG 5: KUALA LUMPUR – KUCHING

Vi har hela förmiddagen till vårt förfogande tills vi checker ut från hotellet. Vi säger adjö till Kuala Lumpur och beger oss till KLLC flygplats, där vi flyger till Kuching i Sarawak. I Kuching kommer vår representant att hämta oss på flygplatsen och köra oss till vårt hotell. Vi tar en flodkryssning i Kuching på floden som gav sitt namn till staden. På den vackra och intressanta resan är det möjligt att bland annat uppleva vardagsliv och traditioner. På Borneo passerar vi små byar och förorter till Kuching men vi seglar också förbi större, betydande monument. Just som solen går ner och färgar himlen röd, seglar vi ut i bukten och njuter av den fantastiska omgivningen samtidigt som vi avnjuter en lätt måltid ombord.
DAG 6 - 8: KUCHING

DAG 6 - 8: KUCHING

Kuching är en trevlig stad med flera spännande attraktioner som alla ligger inom gångavstånd. Staden ligger vid ett delta med vackra, gröna omgivningar. Här kan du köpa antikviteter och lokala hantverk. Glöm inte heller att besöka India Street där du finner färgstarka textilier, kläder och souvenirer. Vi rekommenderar alltid en sightseeing till våra resenärer för att ge en överblick över staden och sevärdheterna innan de upplevs på egen hand. I Kuching kan vi erbjuda olika dagsutflykter. Övernattning på hotell i Kuching.
DAG 9: SANDAKAN

DAG 9: SANDAKAN

Vi har hela förmiddagen till vårt förfogande tills vi checker ut från hotellet. Vi säger adjö till Kuching och beger oss till KLLC flygplats, där vi flyger till Sandakan som ligger i nordöstra delen av Borneo. I Sandakan kommer vår representant att hämta oss på flygplatsen och kör till vårt hotell. Sandakan var huvudstad i norra Borneo tills den gamla engelska kolonin blev en del av Malaysia år 1963. Innan dess hade den en egen flagga och egen valuta som flera invånare än idag vill kunna använda. Idag är det dags för djungeln och alla äventyrsaktiviteter som där finns att uppleva, samt fantastiska naturupplevelser i Sukau. Sedan beger vi oss vidare mot sydvästra regnskogen som lockar resenärer från när och fjärran. Staden bjuder på ett tropiskt regnskogsklimat.
DAG 10: SEPILOK ORANG UTANG REHABILITATION CENTRE

DAG 10: SEPILOK ORANG UTANG REHABILITATION CENTRE

Efter frukost börjar turen till Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre i hjärtat av över 4000 hektar regnskog. Centret nås genom en enkel 10-minuters promenad genom djungeln och bästa tiden att uppleva orangutangerna är vid utfodringen som sker ca kl 10:00. Det är vid utfodringen man kommer närmast de söta orangutangerna! Efter att vi sett orangutangerna få mat går vi tillbaka till Sandakan Jetty, där vi åker på en 1½ timmes båttur längs Sabahs längsta flod, Kinabatangan River, och djupare in i regnskogen. Här är det möjligt att få syn på världens största saltvattenskrokodiler, flera arter av apor, små grupper av elefanter som kommer till floden för att dricka, Sumatranoshörning, de stora näshornsfåglarna och mycket mer!
DAG 11: KINABATANGAN - FLOD SAFARI

DAG 11: KINABATANGAN - FLOD SAFARI

Efter en tidigt frukost åker vi på en flodkryssning uppför Kinabatangan River för att se fler vilda djur. Därefter fortsätter vi mot en annan ox-bow lake som heter Kelenanap sjö. Efter lunch på lodgen finns det chansen att åka båt till de andra bifloderna för att beskåda den överväldigande floran och faunan. Efter middagen blir det en safaritur där vi hoppas få syn på krokodiler och andra sällsynta djur. Middag och övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge.
DAG 12: TURTLE ISLAND NATIONAL PARK

DAG 12: TURTLE ISLAND NATIONAL PARK

Efter frukost tar vi båten tillbaka från Sandakan till Selingan Island, 40 km ut i Sydkinesiska skärgården och Suluhavet. Selingan Island är en av 10 öar som utgör Turtle Island National Park som tillhör Malaysia och Filippinerna.Två arter av havssköldpaddor (varav en är mycket hotad) kommer varje natt året runt till Selingan Island för att lägga sina ägg - detta sker inte någon annanstans i världen!Efter middagen går vi ner till stranden i små grupper för att se havssköldpaddorna anlända, ostörda av vår närvaro, för att lägga sina ägg. När vi har sett sköldpaddorna lägga sina ägg får vi se hur naturreservatets personal tar äggen och gräver ner dom i en skyddad miljö där rovdjur och äggtjuvar inte kan komma åt dem. Vi kommer också att observera ett gäng nykläckta sköldpaddor finna sin väg till havet.
DAG 13 - 17: KOTA KINABALU

DAG 13 - 17: KOTA KINABALU

Kota Kinabalu har många upplevelser att erbjuda, såsom trädtoppspromenader, ett centrum för nyfödda orangutanger, naturparker, ett naturreservat med snorkling, 4200 meter höga Mount Kinabalu och en strandpromenad med restauranger, caféer och nattshopping.
DAG 18: HEMRESA

DAG 18: HEMRESA

Avresa från Kota Kinabalu på eftermiddagen för en kort flygresa till Kuala Lumpur. Vi checkar in 3 timmar innan avgången mot Stockholm och Sverige.

 

Från SEK 26 995
* Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Resan ingår:
Tur och retur flygbiljetter från Sverige - Malaysia
4 inrikes flyg
Alla hotellnätterna (4 – 5 stjärnigt)
All transfer till och från hotell och flygplatsen
Guidat turer med lokala res experter
Fulpension på djungelsafarin

Skicka DIn förfrågan så hjälper vi dig med ett erbjudande!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er dagen efter. Det går förstås även bra att ringa upp oss eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. for att boka eller få veta mer om din drömresa.

Vi lämnar aldrig ut era uppgifter utan att fråga först.


Powered by BreezingForms